divendres, 25 de març del 2016

Cemil Bayik: "Els guerrillers del PKK han d'exercir el seu paper de forma més activa"

"L'Estat turc considera els kurds com la seva propietat, un cadàver que es pot tractar de qualsevol manera. Aquesta és la raó per la qual els kurds poden ser tractats brutalment. Aquesta mentalitat i política són a l'arrel de la qüestió kurda. Aquest enfocament no canviarà mentre la vida lliure i democràtica dels kurds no sigui acceptada. " És l'opinió del co president del comitè executiu de la KCK, Cemil Bayik. La Confederació Democràtica del Kurdistan o Grup de Comunitats del Kurdistan (KCK) està integrada per nombroses formacions polítiques, socials i militars entre les que es troba el PKK. El Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK), fundat el 1978, per, entre altres, el propi Bayik.

El veterà dirigent va acusar el govern turc de l'elecció de la guerra en lloc del diàleg com mostren les operacions militars contra el PKK que han causat estralls durant mesos, desplaçant a milers de persones i matant a centenars de civils. Aposta pel dret a respondre a les agressions. "La nació kurda vol un auto-govern democràtic. Els guerrillers del PKK han d'exercir el seu paper de forma més activa. Han lluitar al costat de la nació contra el govern de Turquia."

En declaracions a Yeni Özgür Politika i Azadiya Welat va afirmar que "Tot i el que diguin els funcionaris de l'AKP * i els seus sequaços, el Govern de l'AKP és hostil cap al poble kurd. El govern de l'AKP va expressar la seva hostilitat quan Erdogan va afirmar que" Kobanê està a punt de caure ", i aquesta hostilitat ha arribat al seu zenit en forma d'enemistat cap al PYD **. L'Estat demostra encara més la seva hostilitat per mitjà de la matança i la destrucció de zones civils al nord de Kurdistan i els atacs a l'HDP. Podem dir que cap poder polític ha estat tan antikurd com el govern de l'AKP. Tal enemistat no ha existit a l'Iraq, l'Iran o Síria. Els atacs de l'AKP són més enllà de la comprensió humana. Per a l'AKP, els kurds no tenen cap valor. Fins i tot parlar sobre els kurds resulta ser una amenaça a l'estratègia de l'Estat turc, l'objectiu és destruir a tots els kurds. Per a aquests responsables polítics, els kurds deuen, o bé secundar l'Estat o bé enfrontar-se a la brutalitat i la tortura. Si una kurda defensa la seva identitat i vol una vida lliure i democràtica, rebrà els pitjors insults i tractament per això. "

Sobre la persecució al partit legal HDP *** afirma que "Turquia hauria de saber que els parlamentaris de l'HDP no són funcionaris públics pagats; sinó els representants del poble kurd. Els salaris que esmenten provenen dels impostos que els kurds es veuen obligats a pagar . Si consideren que els parlamentaris de l'HPD han de trair al poble kurd a causa dels seus salaris, llavors...
per què ha el poble kurd pagar impostos?
per què la gent ha de reconèixer als tribunals, quan els tribunals són institucions de brutalitat?
per què han de reconèixer als governadors, quan aquests donen l'ordre de massacrar a la gent?
per què han de reconèixer a l'Estat, quan l'Estat deté als alcaldes elegits pel poble? ".

* Partit al govern a Turquia

** Partit kurd de Síria, integrat en la KCK

*** Partit a l'oposició amb representants al parlament turc

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada