diumenge, 20 de març del 2016

Comunicat del Consell Fundacional del Sistema Federal de Rojava- Síria del Nord


A l’opinió pública siriana, regional i general:
En resposta a la crida efectuada per la Coordinació General de les Regions d’Auto-Administració Democràtica (Jazira, Kobanê i Efrîn), tots els components de les forces polítiques, partits i actors socials dels cantons de Rojava i en les zones alliberades de les organitzacions terroristes s’han reunit en assemblea, el resultat de la qual ha estat l’assentament d’una visió política integral per a la resolució de la crisi siriana.

Nosaltres, les persones representants d’aquestes regions, ens hem reunit durant els dies 16 i 17 de març de 2016. Recordem amb respecte i reconeixement els màrtirs dels nostres pobles, que amb la seva sang han escrit la més històrica i heroica de les resistències, i realitzat valents sacrificis. Sense ells, els passos que ara estem donant no serien possibles.

Com a resultat d’aquesta reunió es van prendre les següents decisions:

1. La futura Síria pertanyerà a totes les persones sirianes, i és precisament això el que s’està aconseguint, a través del Sistema Federal Democràtic i sobre la base de tots els components socials.
2. Es treballarà per tal d’establir el Sistema Democràtic Federal de Rojava- Síria del Nord. 3. El Consell Fundacional ha escollit els seus co presidents, que reben el suport dels 31 membres. 4. El comitè organitzacional prepararà un contracte social i elaborarà un marc legal i polític general per a aquest sistema, en el termini de 6 mesos com a màxim.

5. Tots els comitès i documents que sorgeixin del Consell reconeixen la declaració de drets individuals i col·lectius segons els criteris de les Nacions Unides, que asseguraran la construcció d’un sistema social i democràtic. Els participants d’aquesta reunió fan èmfasi en la importància de la relació de Síria amb aquest nou sistema, que en forma part. Així mateix reconeixen els principis de pau i germanor entre els pobles d’aquesta regió i impulsaran aquest projecte per al servei de totes les persones.

6. La llibertat de la dona és el fonament del Sistema Democràtic Federal. Les dones tenen el dret a la paritat participativa i a la plena presa de decisions en tot allò que les afecti. De la mateixa manera, han de ser representades igualitàriament en tots els àmbits de la vida política i social.

7. Les persones i comunitats que visquin en el Sistema Federal de Rojava- Síria del Nord poden desenvolupar les seves relacions polítiques, econòmiques, socials i culturals, així com aliances democràtiques amb qui ho considerin oportú, o compartir les seves creences i cultura amb les persones i comunitats tant a nivell regional com internacional, sempre i quan aquestes relacions no s’oposin als objectius i interessos del Sistema Democràtic Federal.

8. Totes les regions que han estat alliberades de les organitzacions terroristes tenen el dret a formar part, mitjançant la via del consens, del Sistema Federal Democràtic de Rojava- Síria del Nord.

9. L’objectiu del Sistema Federal Democràtic de Rojava- Síria del Nord a escala regional serà l’establiment d’una federació democràtica a l’Orient Mitjà i el desenvolupament dels principis democràtics en tots els seus vessants: polític, social, econòmic i cultural. Si obrim una escletxa a les fronteres nacionals dels Estats, serà possible viure en pau, fraternitat i seguretat.

10. L’establiment del Sistema Federal Democràtic és garantia de la unitat dels territoris sirians.

Als pobles del Kurdistan sirià, Rojava, i a totes les comunitats i classes socials:
Avui en dia, estem vivint un període històric i unes circumstàncies delicades, en les que Síria està passant per la pitjor de les seves tragèdies. Hi ha milions d’emigrants i centenars de milers de morts, així com una gran destrucció de les infraestructures sirianes. Tot i això, hem assistit en aquests últims anys al sorgiment d’una experiència capdavantera a Rojava, defensada amb la sang dels màrtirs, gràcies a la qual hem pogut obtenir els nombrosos èxits i victòries d’aquest període. Aquesta és una gran ocasió per establir un Sistema Federal Democràtic de Rojava- Síria del Nord; estem convençuts i tenim la confiança que aquest model representarà una solució per a la crisi siriana.

Sobre els fonaments de les decisions històriques que hem pres, convoquem en primer lloc a les dones, representants de la vida lliure i nova, així com a la gent jove, les comunitats i associacions, les persones treballadores, els nostres pobles i tots els sectors socials. Les convoquem a adherir-s’hi i a organitzar i establir sistemes federals democràtics. Apel·lem també a totes les forces democràtiques i humanitàries progressistes a donar suport als nostres esforços.

Si a l’autodeterminació dels pobles, la seva convivència i fraternitat.
Consell Constitucional del Federalisme Democràtic de Rojava-Síria del Nord
17 de març de 2016

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada