dimarts, 8 de març del 2016

Dues columnes d'YPG convergeixen a Mekmen (Síria)


La primera descendia des de la ciutat de Tell Abyad (Girê Spî en kurd) i avançava cap al sud. La segona havia sortit de la muntanya Abdulaziz i havia fet grans avenços per l'oest. Ambdues actuaven en el marc de l'operació 'Operasyona tolhildana ji bo Cudî û Êlîn' (Revenja per Elin i Cudi) de les Forces Democràtiques de Síria. Aquesta va iniciar-se el 3 de març.

Des de la muntanya d'Abdulaziz, les Yekîneyên Parastinê Gel (Unitats de Defensa Popular, YPG) han dut el pes de l'operació i han fet retrocedir a l'Estat Islàmic fins a 35 quilòmetres de front. Encara més: 165 km2 han estat conquerits per les YPG i els seus aliats en un operatiu que, avui a Mekmen han aconseguit una victòria tàctica: han tallat la connexió entre la província de Cizîre (Al Jazira en àrab) i  ar-Raqqà, la capital del Califat de l'IS a Síria.

En el marc de l'Operació Revenja per Elin i Cudi també han estat expulsats els islamistes de sis poblacions al voltant de Mekmen: Al-Hamid, Al-Jada’an, Al-Jadawa’, Al-Badr, Al-Siraad, Al-Dayan Matli després de durs combats dels que no s'han facilitat nombre de víctimes.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada