divendres, 11 de març del 2016

Terrorisme és 6.694 edificis "danyats" pel setge turc d'un mes a Silopi

La co alcaldessa de Silopi fou detinguda el 3 de gener. Posteriorment fou alliberada i el 23 de febrer tornava a ser detinguda. Emîne Esmer va tornar a ser detinguda el 4 de març. Tres detencions en un sol trimestre per una persona que fou escollida, amb el co alcalde Seyfettin Aydemir, amb un 83,7 % dels vots pel Partit de la Democràcia i la Pau (DBP), avui integrat en el Halkların Demokratik Partisi (HDP, Partit Democràtic del Poble).

El govern turc de l'AKP no ha perdonat aquell resultat anorreador.  Silopi ha estat una de les ciutats afectades per l'estat de setge d'Ankara. No ha rebut l'atenció de ciutats com Cizre o Sur però ens podem imaginar el nivell de violència exercida pel terrorisme turc contra la població civil amb una xifra: 6.694. Aquest és el nombre d'habitatges que han estat totalment o parcial destruïts per Turquia les darreres setmanes. Inclou dues mesquites quan el govern de l'AKP es presenta com a islamista i té, en la religió, un dels seus eixos. 

Silopi, i en especial el barri de Cudi, va ser afectada per l'estat de setge turc entre el 14 de desembre de 2015 i el 19 de gener d'enguany. Setmanes de violència, terror i repressió sense sentit contra una població que havia votat en massa per l'autogovern democràtic.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada