dilluns, 6 de març del 2017

Adel Murad: "La gent del Kurdistan no acceptarà el retorn de la lluita interna una altra vegada"

Tothom que conegui, una mica, la història del Kurdistan sap qui és Adel Murad. Les cinc décadas que du militant per la causa kurda li han donat un alt prestigi. És un dels fundadors, amb Jalal Talabani, de la Unió Patriòtica del Kurdistan, segona força al Kurdistan iraquià i peça clau en la política kurda a escala nacional. Sense l'UPK és impossible entendre el Kurdistan dels darrers 30 anys. Murad ha estat detingut, aquest cap de setmana, per denunciar els fets de Shengal. Una vegada alliberat l'ex diputat ha escrit la seva opinió sobre l'escalada:
He condemnat, amb tota la força, allò succeït: un atac que es va dur a terme per faccions kurdes lleials a Turquia i els seus aliats a la regió del Kurdistan, a la zona de Sinjar, i contra les forces de protecció de Sinjar.

La trama es va forjar per Ankara. Per eliminar la revolució al nord i l'oest del Kurdistan. Sembla obvi, s'emmarca en la lluita contra els kurds, per la qual cosa busquen per tots els mitjans restaurar la lògica dels interna combats interns, intra kurds. Una lògica que és rebutjada pel poble de Kurdistan. La gent del Kurdistan no acceptarà el retorn de la lluita interna una altra vegada.

Per tant, cap partit te dret a negar els sacrificis fets per les Unitats de Defensa de Shengal, YBS, i les Unitats de la dona de Shengal, YJS, per a l'alliberament de la ciutat i per protegir el seu poble yezidi del terrorisme del Daesh, i de reclamar fills segrestats, en representació de la comunitat, i que van deixar a la gent de la ciutat la llibertat per triar que és digne de representar-los i protegir-los. Cal  dedicar-se a buscar qui va rendir Sinjar a plena llum del dia al Daesh, i portar-ne als implicats davant la justícia per rebre el seu just càstig.

Totes les parts s'han unir i dirigir les armes de foc, conjuntament, cap els enemics dels kurds i del Kurdistan, cap al Daesh, aprendre avantatge de la història i les lliçons de la unitat en lesarmes lliçons, com va passar a Kobanê i a les afores de Kirkuki Sinjar. Cal renunciar a la divisió i la rivalitat per evitar una hemorràgia interna, i anar amb compte amb la segregació i a qui s'apunten les armes.

També demano als germans de Rojava aturar els fets ocorreguts i que s'estan produint a les ciutats de Rojava; de la crema i destrucció de la seu dels germans del Consell Nacional Sirià Kurd (ENKS) i deixar de fer detencions arbitràries abusives de la democràcia i els drets dels ciutadans i les llibertats públiques.

Adel Murad cofundador de l'UPK i actual dirigent del partit

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada