diumenge, 26 de març del 2017

Comunicat de les SDF: balanç de la 3a fase de l'Ira de l'Eufrates


En la tercera fase de la campanya militar per alliberar la ciutat de Raqqà i pobles dels voltants del terror de l'IS (Estat Islàmic), les nostres forces van avançar des de dos fronts. Unes van avançar per Bir al-Hiba. En aquest front de Raqqà van alliberar una àrea de 540 quilòmetres quadrats. Aquest territori va implicar la ciutat d'Al-Karama, un dels llocs estratègics per a les bandes de la regió.

Les nostres forces avancen sobre el front d'Abu Xeseb on van alliberar una àrea de 100 quilòmetres quadrats, el que implica diversos pobles i llogarets. Els civils a les zones alliberades van ser rescatats de les bandes. Les nostres unitats professionals desactivaren les mines en els llogarets alliberats i van permetre als locals a tornar a casa.

Saludem a la resistència dels nostres comandaments i combatents que va escriure una epopeia amb la seva lluita, van aturar els atacs de bandes de 'IS i els van derrotar. Agraïm també als residents locals que van donar la benvinguda als nostres combatents amb els braços oberts i els van ajudar en les ofensives contra les bandes.

Les nostres forces; amb les YPG, YPJ, el Consell Militar Deir ez Zor i les forces Nuxbe* sota el paraigua de les SDF, recolzats per atacs aeris de la coalició internacional contra l'IS, a més de les unitats de professionals experts i assessors han alliberat una major part d'aquest àrea de Raqqà de les bandes.

Repetim una vegada més que l'administració de les zones alliberades serà assumida per l'Assemblea Civil d'ar-Raqqà. Les SDF aconseguiran, activament, dur a terme la defensa de la regió i protegir els civils de les bandes terroristes de l'IS. Els anunciem la bona notícia de que l'alliberament de Raqqà de les bandes és a prop.

Balanç de l'operatiu de la tercera fase (fins el 25 de març)

Un vehicle militar DShK muntat** va ser destruït

5 vehicles militars destruïts

12 vehicles carregat de bombes destruïts

4 motocicletes destruïdes

3 Katyusha destruïts

Un míssil sensible a la calor destruït

Un dipòsit de municions de les bandes va ser bombardejat.

272 membres de l'IS van morir durant els enfrontaments i els cossos de 67 d'aquests, a més d'un gran nombre d'armes i municions va ser capturat pels nostres combatents. Una fàbrica on els islamistes fabricaven medicines i armament va ser confiscada.

14 combatents de l'SDF va caure màrtirs, mentre duien a terme la lluita heroica contra les bandes durant aquesta fase de la campanya.

Cîhan Şêx Ehmed, portaveu del Comandament de l'Ira de l'Eufrates-Forces Democràtiques Sirianes (SDF), al-Manaxir, Síria, 26 de març de 2017

* Teyyar el-Xed el Suriye el Nuxbe, milícia àrab local (Nota de KurdisCat)
** Vehicle militar amb metralladores incorporades.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada