diumenge, 5 de març del 2017

Enterrats els milicians yezidi i d'HPG morts per les forces del PDKLa majoria de les 7 víctimes mortals de l'atac de les forces del Partit Democràtic del Kurdistan (PDK) a la milícia yezidi de Shengal han estat enterrades avui a la Muntanya Şingal. A més hi ha 20 persones ferides entre elles dos periodistes. Cinc milicians de les Yekîneyên Berxwedanê Şengalê (YBŞ, Unitats de Resistència de Shengal) i dos de la milícia del PKK, les Hêzên Parastina Gel (Forces de Defensa Popular, HPG) van ser abatuts per forces afins al PDK formades per refugiats kurds sirians integrats en la unitat Roj Peshmerga.

S'ha identificat els assassinats com a Elyas Xelef İsa Xidir (Çiya Serdeşt), Xidir Meto Quto (Şoreş Şiba) i Faysal Xelef Nepsa Dirbo (Arif Tilqesep). També la miliciana Zuleyha Sarıaltun (Tekoşin Serhed), de les Yekinêyen Jinên Şengalê (Unidats de Dones de Shengal, YJŞ. Newroz Güvercin (Çekdar Sinan).

 Çekdar Sinan(d) i İbrahim Hüso (e), assassinats divendres 3 de març per forces kurdes sirianes pro PDK

Orhan Baran (İbrahim Hüso), de les HPG, procedent de Rojava serà enterrat demà a Qamixli. El seu company Newroz Güvercin (Çekdar Sinan), de Kars (Kurdistan turc) ha estat enterrat amb els Voluntaris yezidi. Húso i Sinan eren dos dels veterans que van salvar milers de yezidi el 2014 quan les forces del PDK van desertar del front. ANF ha fet públic un vídeo on es comprova que els dos membres de les HPG van provar d'aturar els vehicles blindats amb les seves mans oferint resistència pacífica abans de ser assassinats pels Roj Peshmerga:

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada