dimarts, 21 de març del 2017

Missatge del PKK pel Newroz: No ens ataquen perquè són forts, ens ataquen perquè són febles

El dia del Newroz té un significat especial per al poble kurd. És un dia de lluita i d'èxit que anuncia la llibertat. En nom de totes les guerrilles que lluiten per la llibertat de Kurdistan, vam celebrar el Newroz i recordem al nostre líder Apo, li expressem la nostra lleialtat i li oferim els nostres respectes. Celebrem el Newroz per tots els pobles del Kurdistan, per tots els pobles que habiten en aquesta regió, per la llibertat dels presos, per totes i tots els nostres companys i companyes màrtirs i per les seves mares. A la persones del nostre Kawa contemporani, Mazlum Dogan, saludem a tots els nostres màrtirs de la revolució i reiterem el nostre compromís. Saludem també al Comandant Ferzende, mort en combat recentment, al nostre Comandant d'Estat Soro i als companys i companyes Zinarin, Behzar, i Rojhat. Saludem als màrtirs de Shengal, als i les camarades de les YBS Amed Şengalî, Şoreş Şengalî, Çiya Zerdeşt, Arîf Şengalî i Tekoşîn i hi oferim el nostre condol al Comandament General de les YBS i a tot el poble de Shengal. Saludem a la nostra estimada filla kurda Naze Naif Qewal. Els nostres màrtirs són el nostre honor. Il·luminen el nostre camí. Honrarem seva memòria alliberant Kurdistan.

 
 
 
L'objectiu de l'AKP i el MHP és enfrontar als kurds
"Iniciem un nou període molt important en la nostra història. Hi ha una guerra activa a les nostres contrades. El poble kurd és un actor molt important en aquesta guerra. La regió serà redissenyada i el poble kurd tindrà un lloc en aquesta regió. És el moment de construir un Kurdistan lliure. Ningú podrà encobrir aquesta realitat. Els estats colonialistes que van envair la nostra terra coneixen molt bé aquesta realitat. Iran treballa de forma encoberta, Turquia ha tret la seva espasa i lluita de manera oberta sobre el terreny. L'objectiu estratègic de l'aliança AKP-MHP és evitar que els kurds aconsegueixin un estatus polític i la llibertat. Sobre aquesta base durant els últims dos anys han estat duent a terme atacs. El nostre líder Apo està sent víctima de l'aïllament i tortura psicològica sense precedents. L'Estat turc va destruir les ciutats com Cizre, Sirnak, Sur, Nusaybin, Hezex, Gever, Silopi i Farqin. Han portat a les presons a 10.000 polítics kurds i no deixen d'atacar els valors del nostre poble. Aquests atacs no es limiten a Kurdistan Nord. També estan atacant a Rojava i a Bashur (Kurdistan Sud). El seu objectiu és derrotar la revolució kurda i al moviment d'alliberament nacional. No ens ataquen perquè són forts, ens ataquen perquè són febles. Tenen por a un Kurdistan lliure, però saben que no poden prevaler sobre nosaltres pel seu compte. Per això, els caps de l'exèrcit turc estan celebrant trobades amb tots els caps tribals i guardes de llogarets, oferint-los diners per convertir la guerra al Nord en una guerra civil kurda. L'Estat turc liderat per l'AKP i el MHP vol iniciar una guerra civil kurda mitjançant el joc brut i els pactes duts a terme al Sud del Kurdistan. Tots els que s'anomenen a si mateix kurds i demòcrates han de ser conscients d'aquestes estratagemes colonialistes.

Els kurds han de resoldre els seus problemes mitjançant el diàleg
Ha arribat l'hora que Kurdistan sigui lliure. El Newroz de 2017 és el Newroz de la llibertat i la victòria. En aquest dia fem una crida a totes les faccions polítiques kurdes, a tots els pobles del Kurdistan a construir la unitat i reunir-se en un Congrés Nacional Democràtic. Aquesta unitat determinarà el futur del poble kurd i de tot el Kurdistan lliure. La política kurda ha de ser capaç de treballar utilitzant els mètodes contemporanis i el diàleg. Si no ho fem així, els kurds serem 'trepitjats' com afirma l'MHP. Tots es referiran a nosaltres com els qui no van saber solucionar els seus problemes. Això seria una vergonya. La solució als nostres problemes serà a través del diàleg, no amb els atacs i amenaces.
 
 


El nostre deure és que el poble yezidí visqui i no mori
Com van poder atacar persones que no disparaven sobre ells? Per ventura no són kurds? ¿No han estat víctimes els yezidi de múltiples massacres i genocidis? Els revolucionaris del Kurdistan i els polítics d'aquest país tenim una gran responsabilitat amb les dones i nenes yezidis. Hi ha dones yezidis captives en mans de l'IS. El nostre deure no és matar-les sinó salvar-les. Quina explicació hi ha per assassinar la filla kurda Naze Naif? Era una persona desarmada en una marxa pacífica. Què vol dir això? És això el que fa un peshmerga? És una vergonya. Ningú hauria de cometre aquests errors. Tota la nostra gent ha de saber que només tenim una preocupació i és l'interès i l'objectiu del nostre poble. Les polítiques errònies arruïnen els nostres objectius. ¡Advertim un cop més que ningú ha de cometre aquest error! Estem vivint un període en què es donen les condicions per prevaler, però abans cal lluitar contra les estratagemes dels estats colonialistes. Hem anul·lar i així portar la voluntat del nostre poble fins a la victòria .

El poble de Amed d'encendre la flama més forta del Newroz
Avui és un dia important. Tot el nostre poble es dirigirà a celebrar aquest dia sagrat. Especialment la ciutat d'Amed, i tot el poble de Bakur, han de fer cremar el foc de Newroz més fort. Serà un Newroz contra el feixisme de l'AKP-MHP i la tirania, i serà una flama que ens empenyi a construir la nostra unitat. La nostra gent ha de posar per davant el missatge de llibertat i democràcia per a tots.

La guerrilla demostrarà a tots que és invencible
Aquest any han completat amb èxit els seus cicles d'entrenament militar 12 acadèmies. Amb l'entrenament especial que s'imparteix a l'Acadèmia Apo, volem millorar les nostres tàctiques i convertir la nostra guerrilla a unes unitats professionals i modernes. La guerrilla del segle XXI estarà preparada per donar resposta a les noves tecnologies i aconseguirem la victòria a través de la creativitat. Durant aquests últims quatre anys hem estat treballant per reestructurar les HPG. Havent finalitzat el cicle de formació complet, estem coronant la nostra reestructuració. Les i els guerrillers de la llibertat d'Kurdistan protegiran al nostre poble siguin on siguin i demostraran en el camp de batalla que són invencibles. La guerrilla de la llibertat, amb el seu esperit Apoista i amb l'exemple de Çivager, Azad Siser i Devrim Amed, jugarà un paper fonamental en 2017 i serà un any d'èxits.

Cap kurd hauria interposar-se entre nosaltres i el nostre enemic
Els nostres enemics afirmen que el PKK serà derrotat al març o a l'abril i ningú tornarà a parlar del PKK. La nostra gent sap que l'AKP està lliurant una guerra psicològica i el 90% del que diuen són mentides. Ningú pot posar-se en el camí cap a la nostra llibertat. Ningú podrà aturar el flux de la història. La victòria serà del nostre poble. Tots haurien d'entendre això: l'enemic vol lluitar contra nosaltres i com les Forces de Defensa que som estem preparats per a la batalla. Aquests camarades, com els comandants que han completat el seu entrenament, volen anar al Mar Negre, a Dersim, a Amed i a Botan a lluitar-hi. Ningú ha d'interposar entre nosaltres i el nostre enemic. Si el xovinisme i el feixisme de l'AKP-MHP vol lluitar contra nosaltres, ningú s'ha d'interposar entre nosaltres i ells. No tenim res a perdre en aquesta guerra. El nostre únic objectiu és protegir els interessos i guanys del nostre poble i així ho farem en aquest període.

El futur pertany al poble de Kurdistan
Estem segurs que la formació que van rebre a les Acadèmies Mahsum Korkmaz i Haki Karer sobre la base de la filosofia del líder Apo i l'acompliment de la nostra experiència militar constituiran el fonament de la victòria i l'èxit de les nostres i els nostres companyes i companys. Amb aquesta creença ferma, felicitem a les nostres companyes i companys que han completat amb èxit el seu entrenament. Afirmem que amb el nou període de lluita que comença amb el Newroz de 2017, prevaldrà la llibertat per Kurdistan i per al nostre líder Apo. Sobre aquesta base, el futur pertanyerà al poble del Kurdistan.
 
Murat Karayılan, Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK) Zones de Defensa de Media, Qandil

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada