dijous, 30 de març del 2017

Selahattin Demirtaş, co president de l'HDP, anuncia una vaga de fam a la presó

Selahattin Demirtaş i Abdullah Zeydan, dirigents del Halkların Demokratik Partisi (HDP, Partit Democràtic del Poble), han anunciat que iniciaran la protesta demà divendres 31 de març. Els polítics kurds duen empresonats des del 4 de novembre de 2016 sense motius clars de la seva situació més enllà d'una persecució purament política. El comunicat fet públic afirma:

Arran de la posició de la presó d'Edirne de no dialogar, pràctiques il·legals i inhumans contra d'altres presos, i la completa manca de bones intencions cap a les vagues de fam que s'han iniciat els darrers dies, nosaltres, també, iniciarem una vaga de fam. Convidem al públic a mostrar la seva sensibilitat cap a les vagues de fam i les continuades violacions de drets a les presons."

Poc després de l'inici de la protesta, Sebahat Tuncel, secretària general del Partit Democràtic de les Regions (DBP), principal formació política legal al Kurdistan turc, ha anunciat que s'uniria a la protesta. Tuncel és també sotmesa a un règim presidiari.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada