dimarts, 28 de març del 2017

Sentències de fins a 21 anys de presó per a 107 polítics kurds

154 persones han estat jutjats en l'àmbit de l'anomenat cas 'KCK' (Confederació de Comunitats del Kurdistan) celebrat al Tribunal Penal d'Amed des de fa 8 anys. Si bé van ser absolts 43 acusats, altres 107 han rebut sentències de presó. Quatre dels acusats han perdut les seves vides durant el transcurs del judici.

Co-presidents del DBP, diputats, alcaldes, regidors, defensors de drets humans, periodistes i intel·lectuals estan inclosos en les 154 persones que eren jutjades. Avui a la tarda s'ha fet pública la sentència de la in-justícia turca d'Erdogan. Més d'un centenar d'advocats van assistir a l'audiència en la qual estava present cap dels acusats.

El tribunal ha anunciat els veredictes tan aviat com advocats van entrar a la sala d'audiència. Kamuran Yüksek, ex diputat i co president del Partit Democràtic de les Regiona (DBP) Kemal Aktaş, Bayram Altun, Mehmet Taş, Serdar Kızılkaya, Hüseyin Yılmaz, Salih Akdoğan, Turan Genç, Çimen Işık, Zühre Bozacı, Mehmet Selim, Bayram Altun, Herdem Kızılkaya, Lütfü Dağ, Ahmet Birsin han estat condemnats a 21 anys de presó.

Ercan Akyol a 18 anys, Fırat Anlı a 6 anys i 3 mesos, el mateix que l'ex diputat Demir Çelik. El co president del DTK (Congrés de la Societat Democràtica) ha estat condemnat a 9 anys per la seva acció política.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada