dimecres, 22 de març del 2017

Les SDF conquereixen Abu Huraira, al-Mushirfa, al-Karin, i al-Muhima en un atac per sorpresa a Taqba

La Coalició Internacional de lluita contra l'Estat Islàmic ha confirmat un operatiu per a reactivar el front oest de la campanya "Ira de l'Eufrates". Les tropes nord-americanes s'han desplegat, mitjançant helicòpters, segons Rudaw, per donar suport a les Forces Democràtiques Sirianes (SDF).

L'assalt va començar la nit del 21 de març a les rodalies de la presa de Taqba, baluard de l'Estat Islàmic que proporciona energia i aigua a ar Raqqà. Segons els EUA, en els darrers quatre mesos, han dut a terme 300 atacs aeris a la zona destruint 200 amagatalls i 50 vehicles. "La coalició va donar suport a aquesta ofensiva per via aèria, amb suport logístic, bombardejos de precisió, helicòpters Apache amb suport de l'artilleria de marina així com assessorament i assistència de les forces especials a la comandància de les SDF."

IS usa la presa com a lloc d'entrenament, amagatall, caserna general i presó. El fet que no pugui ser bombardejada directament la converteix en un lloc idoni per amagar-se. El coronel dels EUA, Joe Scrocca, ha assegurat que "Les SDF i els seus combatents locals de la Coalició Àrab Siriana*, han demostrat ser la força de terreny més efectiva contra l'Estat Islàmic a Síria".

Taqba és situada a 40 quilòmetres a l'est d'ar Raqqà, la capital siriana de l'IS. En l'operatiu tres localitats de la riba sud de l'Eufrates, Abu Huraira, al-Mushirfa, al-Karin, i al-Muhima van ser conquerides per les SDF.

* Nom utilitzat només pels EUA com un eufemisme per amagar el component principal kurd de les SDF.
 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada