dimarts, 1 de novembre de 2016

Comença el procés per a crear l'Exèrcit de Rojava-Nord de SíriaEl Partiya Yekîtiya Democrat (Partit de la Unió Democràtica, PYD) , principal partit del <Kurdistan sirià ha anunciat les preparacions per un nou exèrcit. Des del passat 28 d'octubre, quan es va anunciar la nova formació, hi ha rumors sobre la seva estructura. Aquell dia, a l'Acadèmia Màrtir Ahmed Bader, de Qamixli, es va commemorar la constitució, fa dos anys, de les Hêzên Xwe Parastinê (HXP) o Forces d'Auto Defensa.
El nom provisional serà el d'Exèrcit de Rojava-Nord de Síria segons el co responsable cantonal de defensa de Cizîrê, Ahmed Bader qui va explicar com, els darrers dos anys, les HXP han anat creixent in enfortint-se "dia a dia". Dels 70 primers milicians inicials de l'u de novembre de 2.014 actualment les HXP tenen "milers de membres" però sense determinar.

Tot i que Kurdistan 24 insinua que les principals milícies kurdes (YPJ i YPG) s'integrarien en la nova formació, aquest extrem no està clar, ni el nivell de compromís de la resta de les Forces Democràtiques de Síria (SDF). De fet, el debat actual es centra en l'opció de crear un sol exèrcit per tot el nord de Síria o bé transformar les HXP i forces similars (en cap cas les HPC) en l'embrió d'aquest exèrcit que actuaria de forma complementària i no integradora a les milícies pre existents. El procés, en tot cas, s'ha posant en marxa.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada