dimecres, 2 de novembre de 2016

Turquia es desplega a la frontera i el primer ministre de l'Iraq l'adverteix que els combatran com a enemics

"Advertim a Turquia que si entren a l'Iraq, acabaran fragmentats. No volem lluitar contra Turquia. No volem una confrontació amb Turquia. Déu persona, fins i tot si entrem en guerra amb ells, els turcs acabaran pagant un alt preu. Sortiran danyats. Sí, nosaltres també, però qualsevol estat que lluita contra un veí no aconsegueix ser guanyador, els dos acaben perdent. No ens amoïna Turquia, però sí l'alba de l'emergència d'una nova guerra. No la volem, Volem reduir els problemes, no una escalada dels mateixos.

Els turcs diuen que hi ha diversos estats presents a l'Iraq. Cert. Aquests estats han vingut per què els hi ho hem demanat i no combaten sobre el terreny. En canvi, han enviat personal militar i assessors per a entrenar les nostres forces. Ens han subministrat armes i necessitats logístiques. Turquia i les seves tropes sortiran danyades i els tornem a advertir, si les seves tropes entren a l'Iraq els combatrem i els veurem i els tractarem com a enemics".

Haider al-Abadi, primer ministre de l'Iraq, no ha deixat, doncs, lloc a les interpretacions. La seva resposta al desplegament de tropes i armament pesat a la frontera turco-iraquiana, concretament a Silopi, explicita la voluntat d'Erdogan d'envair l'Iraq com ha fet a Síria. El propi president turc ha afirmat que volen atacar les milícies del PKK que han defensat Sinjar de l'Estat Islàmic els dos darrers anys i els paramilitars xiïtes que són a 35 quilòmetres de Tell Afar. La ciutat és també en mans de l'Estat Islàmic però Erdogan ha dit que no permetrà als xiïtes fer-se amb la mateixa i "escorxar" la població local sunnita.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada