dijous, 3 de novembre de 2016

Les defenses de l'IS a Tell Afar a prop del col·lapse

Les forces xiïtes d'Hashd al Shaabi o PMU (Unitats de Mobilització Popular) s'apropen a Tell Afar, Iraq. Malgrat els avisos d'Erdogan, han avançat sense aturador des del passat 30 d'octubre quan van iniciar l'ofensiva. Les defenses de l'Estat Islàmic (Islamic State, IS) han cedit de forma sorprenent. Els xiïtes pro iranians tenen el suport de l'aviació dels Estats Units i la coalició internacional contra l'IS. També participa en l'operatiu la milícia yezidi YBS.

                                                 Infografia: Agència France Presse

En total, les PMU han expulsat els fonamentalistes sunnites de 700 quilòmetres quadrats, en especial de la part sud-est de Tell Afar. Fins a 46 poblacions han estat conquerides i de la previsió d'una llarga batalla s'ha passat a considerar viable conquerir Tell Afar abans del 15 de novembre. Aquest enclau és important car talla la possible retirada de l'Estat Islàmic cap a Síria. Els paramilitars xiïtes, que ja lluiten amb Assad (de confessió xiïta alauita) a Síria no volen, de cap manera, que les forces de l'IS a Mossul es retirin per acabar reforçant els diferents fronts oberts a Síria, en especial el de Deir ez Zor.

Ahir el primer ministre iraquià, Haider al-Abadi, es va reunir amb una delegació de persones de Tell Afar, per a organitzar la vida a la ciutat i la seva regió una vegada en sigui expulsat l'IS.Desenes de milícies xiïtes s'integren a les PMU i són al front de Tell Afar, de majoria sunnita

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada