dijous, 31 de desembre del 2015

Triple atemptat a Qamixli (Síria) amb 17 persones mortes

S'ha produït a darrera hora del vespre del 30 de desembre a la zona de la ciutat sota control de l'exèrcit sirià. La ciutat kurda, una de les més importants de Rojava, està dividida entre una zona partidària d'Àssad i una de les Forces Democràtiques de Síria i el govern de l'autonomia democràtica.

Els atemptats s'han produït a restaurants del barri cristià de la ciutat mentre es celebrava l'any nou assiri. el balanç és de 18 morts i trenta persones ferides. A principis de mes aquest barri va rebre com herois combatents lleialistes de les Forces de Protecció de Gozarto que havien lluitat al front d'Homs contra l'oposició. Tots els morts són civils cristians assiris o siríacs. El 15 de desembre la ciutat de Tell Temir va ser objecte d'un triple atemptat també dirigit principalment a la zona cristiana que va provocar  25 morts i 122 persones ferides.

Estat Islàmic ja ha reivindicat les accions i un quart atemptat ha estat evitat quan les forces de seguretat han abatut un individu en motocicleta que duia una bomba.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada