divendres, 4 de desembre del 2015

Detingut un australià de les YPG a Alemanya

Ashley Dyball, conegut també com a Mitchell Scott, de 23 anys es trobava a Alemanya en situació de repós després de tornar del front. Ha reconegut haver combatut amb les Yekîneyên Parastinê Gel (Unitats de Defensa Popular, YPG), la principal milícia kurda de Síria. 

Alemanya no ha aclarit si l'empresonarà o el deportarà de l'Iraq d'on provenia. Si és deportat a Austràlia serà empresonat pel govern de l'illa. El propi milicià ha dit que "agrairé personalment al govern Alemanya si em classifica com una amenaça per a la seguretat deportant-me a l'Iraq, les meves excuses per provar de fer el món un lloc millor". 

L'acció alemanya connota un cert cinisme i una gran hipocresia doncs el govern de Merkel ha estat el primer des de la Segona Guerra Mundial que ha exportat armes a l'exterior. Ho ha fet al Kurdistan iraquià (no al sirià) per ajudar a la nació kurda en la lluita contra l'Estat Islàmic, el mateix grup que combatia Dyball. Detenint-lo, de fet, passen a ser còmplices de l'Estat Islàmic.

Dyball és membre de les brigades de voluntaris internacionals de les YPG-YPJ Lions of Rojava i era company de brigada del també australià Reece Harding 'Heval Bagok Australi' que va morir per una mina de l'Estat Islàmic el 27 de juny.

Dyball assenyalat amb un cercle, Harding, ja finit, és el segon per l'esquerra


 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada