dijous, 17 de desembre del 2015

YPJ distribueix ajuda humanitària a la població àrab siriana

El Grup de Suport Humanitari Vejin està distribuint ajuda humanitària a la zona rural del sud d'al-Hasakah i al Hawl, a Síria. Aquest territori ha estat conquerit després d'una ofensiva de les Forces Democràtiques de Síria (SDF). El mes de novembre es van conquerir 196 poblacions, des de principis de desembre el front està estabilitzat a 22 quilòmetres de Shaddadi. Vejin distribueix arròs, pa, oli i aigua a la població civil siriana afectada per la guerra. A la població de Khizela s'ha distribuït roba infantil i joguines. La zona és de majoria àrab. 

El Grup Vejin, en kurd "Resurrecció", està integrat bàsicament per membres de la milícia femenina Yekîneyên Parastinê yên Jinê (Unitats de Defensa de Dones, YPJ), aquesta és una de les formacions integrants a les SDF. Els béns distribuïts es produeixen a la ciutat d'al-Hasakah. A part de distribució de material, les YPJ fan un esforç de diàleg amb la població local per restablir l'aigua i acordar formes de govern comunal.

La capitana de les YPJ Zilan, una de les oficials que va planificar l'acció de Vejin. Foto: Azad Urmia, English Press Office)


En vermell la zona d'acció humanitària de les YPJ. Mapa: Manu (KurdisCat)

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada