dijous, 3 de desembre del 2015

YPG signa alto el foc amb FSA a Alep

L'acord ha estat negociat per Fatah Halab, la coalició de forces opositores al govern sirià de la província d'Alep (Síria). Aquesta aliança està composada per una cinquantena de grups islamistes (on destaca l'Islamic Front* d'Ahrar ash-Sham) i seculars del Free Syrian Army.

L'acord suspèn les hostilitats que va començar l'FSA a la ciutat d'Alep, ordenant l'expulsió de la minoria kurda i a la part nord de la província. En aquest cas la Mare Operations Room (MOR)** va ordenar a Jaish al-Thuwar (Exèrcit Revolucionari) que abandonés set pobles que havia conquerit a l'Estat Islàmic l'any 2014. Jaish al-Thuwar forma part de les Forces Democràtiques de Síria juntament amb les milícies kurdes.

MOR va acabar ocupant cinc dels set pobles i dos han estat conservats per les SDF. En el marc d'aquest conflicte l'Islamic State va aprofitar ahir per avançar cap a la ciutat d'Azaz aprofitant que l'FSA estava atacant a les SDF. Aquest fet ha motivat que l'FSA hagi negociat un alto el foc després d'haver provocat el conflicte. Cal apuntar que l'acord no ha estat ratificat per Jaish al Thuwar.

* No confondre Islamic Front, anti demòcrata, anti secular, islamista i partidari d'aplicar la xaria amb l'Islamic State que és més radical que el primer i proposa un estat de tipus autoritari en forma de Califat.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada