dimecres, 16 de desembre del 2015

Xocs entre lleialistes a Àssad i les Asayish kurdes a Qamixli


Militars del règim sirià s'han enfrontat amb les forces kurdes el 16 de desembre a la ciutat de Qamixli (Kurdistan de Síria) on comparteixen el control de l'urbs. El servei kurd de seguretat, Asayish, va informar que les tensions van esclatar la nit de dimarts, quan un militar del règim en estat ebri va començar a disparar contra la policia de trànsit kurda a la ciutat de Qamixli. L'individu va ser detingut juntament amb altres nou combatents a favor del règim.

Les Forces de Defensa Nacional (NDF per les sigles en anglès), grup para militar pro-règim, va arrestar dos membres d'Asayish la matinada de dimecres i un membre de l'Asayish va ser ferit. Les forces kurdes van detenir 11 membres de les NDF com a resposta.

Fins a l'actualitat Qamixli era sota control compartit entre les dues forces però les tensions han augmentat entre les autoritats de vegades rivals, sovint durant el reclutament militar del govern. "Recentment, les pràctiques autoritàries del govern sirià cap als ciutadans desarmats han augmentat ... amb el pretext de reclutament i allistament militar", va dir un comunicat d'Asayish.

L'Observatori Sirià per als Drets Humans, un grup de seguiment seu a la Gran Bretanya, va dir que almenys tres combatents kurds estaven sota custòdia del govern i un nombre no identificat de les tropes del govern sota l'Asayish. Segons l'Observatori les tensions haurien començat quan el governador de la província d'al-Hasakah va ser detingut breument en la nit de dimarts per les forces kurdes.


Segons AFP dos membres de les NDF van morir dimecres 16 de desembre quan van atacar una posició de les YPG. Aquestes es van veure obligades a respondre a l'agressió. En global, segons l'agència de premsa, hi ha 20 assadistes detinguts i tres membres de les YPG. Daily Mail-Lebanon assegura que la minoria cristiana (dividida entre lleials al règim i aliats a les YPG-SDF) estan fent de mitjancers després de tres dies d'enfrontaments.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada