dissabte, 26 de desembre del 2015

Reapareixen els Falcons de la Llibertat del Kurdistan (TAK)

Teyrêbazên Azadiya Kurdistan (TAK) fou una organització armada activa a zones urbanes turques entre els anys 2004 i 2010*. La seva acció militar va malmetre el turisme turc així com infraestructures econòmiques o naus industrials.

Després de cinc anys de silenci, TAK va reaparèixer el 23 de desembre de 2015 atacant amb llença coets l'aeroport de Sabiha Gökçen, a Istanbul. En l'acció va morir una persona i van quedar malmesos cinc aparells.


TAK, Falcons de la Llibertat del Kurdistan, s'ha vist obligat a reactivar aquest tipus d'accions arran de la brutalitat que l'estat turc opera a les zones kurdes contra la població civil. Brutalitat, cal dir-ho, que troba un ignominiós silenci per part de les potències occidentals suposades defensores dels drets humans i les pròpies organitzacions que diuen defensar aquests drets. Ahir mateix, les forces turques van assassinar un bebè de cinc mesos a la ciutat kurda de Cizre.

En un comunicat, el grup paramilitar assegura que "A partir d'ara, nosaltres com a TAK no seren responsables de la seguretat de les aerolínies internacionals que viatgin a Turquia ni dels turistes estrangers o ciutadans de l'estat turc".

* Per a saber-ne més, de forma detallada, de les accions i plantejaments dels TAK consultar el llibre 'Kurdistan, el poble del sol' publicat per l'editorial Tigre de Paper.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada