divendres, 11 de desembre del 2015

25 morts i 122 ferits en triple atemptat a Tell TemirNit d'horror ahir a Tell Temir (Kurdistan de Síria). Com les víctimes no eren occidentals sinó assíries, àrabs i kurdes, no ha tingut cap espai a les notícies. No tots els morts valen igual.

Tres explosions de cotxes bomba a la ciutat situada al cantó autònom de Cizîrê van matar 25 persones i van ferir-ne a 122 més dijous 10 de desembre al vespre. Tell Temir és habitada principalment per kurds, àrabs i assiris.

Les explosions van colpejar prop d'un hospital i a la plaça del mercat que era plena de gent, i on es van produir la majoria de les víctimes mortals. Un metge i dues infermeres com a mínim van ser assassinades. La majoria de les persones afectades eren civils, però hi havia alguns combatents de les milícies d'autodefensa kurdes (YPG/YPJ) i assíries (MFS/HSNB) entre elles.

Els vehicles eren plens a vessar de grans quantitats d'explosius, que també van infligir un dany significatiu a edificis. Cap grup ha reivindicat encara la responsabilitat pels atacs. El setembre, l'Islamic State (IS) va dur a terme una sèrie d'atacs terroristes mortals a la ciutat d'al-Hasakah, que va matar 39 persones i va ferir.ne més de 100. Els terroristes van atacar la seu de les milícies progovernamentals i forces kurdes, però la majoria de les víctimes eren civils.

La co-Presidenta del cantó autònom d'Al Jazira/Cizîrê Hediye Yusuf, i i membres de l'Administració Autònoma Democràtica com Abdulkerim Saruxan, Rezan Gula, Remziye Mehmud i Dijwar Ehmed han visitat els llocs de l'holocaust aquest matí fent una crida a la comunitat internacional a tenir la mateixa sensibilitat que va mostrar en els similars atemptats de París.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada