dimecres, 2 de desembre del 2015

Les SDF a 22 km de Shaddadi

Les Syrian Democratic Forces (SDF) continuen la campanya a la zona situada entre el sud d'al-Hasakah i el sud d'al Hawl. Després de la conquesta d'aquesta darrera població, el passat 13 d'octubre, les forces milicianes van continuar avançant cap al sud. Van arribar als pobles de Melabiyah i Khama'il el 21 de novembre i una columna va posar setge a la Base del regiment 121 pel nord. Aquesta va ser conquerida el 25 de novembre després de forts combats entre les Yekîneyên Parastinê Gel (Unitats de Defensa Popular, YPG) i, sobretot, unitats de les Yekîneyên Parastinê yên Jinê (Unitats de Defensa de Dones, YPJ).

Una miliciana de les YPJ fent guàrdia a la base del Regiment 121, a Síria. Foto: @Chara_fc

L'avantguarda de les milícies kurdes va provar d'avançar llavors cap a la presa d'Al-Hasakah. Es tracta d'una infraestructura hidràulica que proporciona energia a la zona. Finalment, aquesta va ser conquerida el 30 de novembre. Proporcionalment,els avenços dels darrers dies han estat molt lents. Els motius són les mines que omplen el territori. Sense material adequat, les SDF han d'avançar molt poc a poc doncs els islamistes han omplert de mines les vies d'accés.  

Hores d'ara, les SDF són a les portes d'Arisha, exactament a 22 quilòmetres al nord-est de la població de Shaddadi, objectiu final de l'ofensiva i rocafort islamista a la zona.
 
 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada