dimecres, 2 de desembre del 2015

L'IS aprofita el conflicte al nord d'Alep i conquereix Kafrah (Síria)

Com era d'esperar, l'atac de les faccions del Free Syrian Army (FSA) aliades als islamistes contra les faccions seculars de l'FSA s'ha girat en contra de les primeres. Les segones, aplegades a Jaish al Thuwar, formen part de les Forces Democràtiques de Síria (SDF).

L'ultimàtum de la Mare Operations Room contra Jaish al Thuwar per a que abandonés les poblacions àrabs frontereres amb el cantó d'Efrîn* va obrir un conflicte encara latent entre les dues faccions de l'FSA. La Mare Operations Room es formada per cinc faccions de l'FSA* i islamistes. Han rebut el suport de Turquia, qui les manté, i del Front Islàmic en els seus atacs contra les poblacions que controlava Jaish al Thuwar. De fet, les han ocupades militarment causant 27 morts. Tanab, Inab, Kishtaar han patit la conquesta de l'FSA aliat als islamistes. Maryamayn ha estat reconquerida per l'FSA aliat a les milícies kurdes.

Ahir l'aviació russa va bombardejar la zona sense fer víctimes. Era la primera vegada des del passat dijous. Avui, l'Islamic State ha aprofitat el guirigall i ha avançat sobre Kafrah conquerint-la entre la nit d'ahir i aquest matí. D'aquesta manera són a només 8 quilòmetres, per l'est, d'Azaz. Aquesta població és el baluard al nord d'Alep dels opositors sirians islamistes que tenen el suport de Turquia. A més dóna accés al pas fronterer de Bab al Salam.

Per a saber-ne més:
- El polvorí del nord de la província d'Alep
- 27 morts entre combats entre SDF i opositors sirians dominats per Nusra
- Els rebels "moderats" fan un ultimàtum a la població kurda per a que abandoni Alep


* Mare Operations Room és integrada per 3 grups de l'FSA: Liwa Suqur Jabal, Liwa Furqan al-Haqq i Liwa Ahrar Surya. Aquesta darrera brigada és la que, a més, ha obert les hostilitats contra el barri kurd d'Alep. Són grups laics opositors al govern sirià però que darrerament han caigut sota influència i aixopluc dels islamistes. A més hi ha dues faccions islamistes: Fastaqin Kama Imirt del SRCC i aliada al Front Islàmic i Faylaq Sham. Els uneix el suport (dependència?) que tenen de Turquia.


** Maryamayn, Inab, Qanbrya, Mrash, Shawaghirah, Tanab, Kishtaar. 
Ahir el cap de la MOR, el major Yaser Abulrahim (Faylaq Sham) va donar per conquerides Inab, Mrash, Tanab i Kishtaar. Shawaghirah és l'escenari de combats. Maryamayn fou reconquerida per les SDF el 30 de novembre. I Qanbrya és també en mans de les SDF.
  El major Yaser Abulrahim anunciant els seus atacs i conquestes contra les SDF.
 Hores després les seves forces de la MOR fugien davant l'atac de l'IS i l'aviació russa


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada