dimecres, 2 de desembre del 2015

Jornada solidària amb Kobanê a Vilafranca (Els Ports)

A la població de Vilafranca (els Ports, Castelló) l'Assemblea d'Ajuda als Refugiats i Refugiades va organitzar una jornada solidària amb Kobanê i el poble sirià (fotos). Després d'enviar un camió ple de roba per als refugiats l'assemblea va decidir ajudar directament els Sirians que estan fent front a la guerra a ca seua, més en concret a la ciutat destruïda de Kobanê col·laborant directament amb el crowfunding que està fent KurdisCat.
El dissabte 28 de novembre va començar a les 16.00 hores un la xerrada a càrrec dels companys Gregorio i Àngel on van explicar la història del poble kurd, la seua riquesa cultural i ètnica, i centrant-se en Síria, el naixement i l'aplicació del Confederalisme democràtic, així com els últims canvis ocorreguts a la zona. També vam comptar amb un vídeo enregistrat a Rojava per un company de KurdisCat, qui ens va explicar la situació i el dia a dia a la zona.

Després va començar el mercat solidari, que va consistir en que la gent portava coses sense ús a sa casa per a posar-les en comú amb altres persones a qui els podria fer falta. La gent va col·laborar molt i inclús van portar coques, dolços i una xocolatada per a vendre. A falta de restar despeses la recaptació va ser d'uns 900€ una molt bona quantitat per a un poble de poc més de 2.000 habitants.
Per últim es va fer un contacontes i l'obra de teatre Transcromàtic, a càrrec de la gent de Vilafranca.
Al llarg de la vesprada també hi va haver un taller per als més menuts i una exposició sobre el conflicte sirià.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada