diumenge, 13 de desembre del 2015

Gorran comença a reclutar una milícia pròpia al Kurdistan de l'IraqGorran (Moviment del Canvi), la tercera força política del Kurdistan de l'Iraq, ha iniciat el procés de creació d'una milícia pròpia. Aquesta estarà fora de l'autoritat de les forces de seguretat del Govern Regional del Kurdistan (GRK), la institució que governa l'autonomia kurda.

Amb suport de l'Iran

Segons BasNews Gorran ha començat recentment a reclutar voluntaris a la província de Suleimaniya. El partit ho ha fet amb el suport de la República Islàmica de l'Iran que li proporcionarà "armes i equip militar". Abdullah Kwekha Mubarak, un dels caps de Gorran, ha publicat recentment a facebook que el seu partit tindrà les seves pròpies forces armades. Un representant de les Forces Peshmerga, Sheikh Jafar Sheikh Mustafa ha advertit que no hi haurà grups armats al marge de les forces oficials del GRK ni se'ls permetrà operar dins de la regió del Kurdistan.

Barzani president tot i el càrrec caducat

Tot plegat afegeix més tensió al Kurdistan iraquià. El 20 d'agost d'enguany va acabar el termini de presidència de Masud Barzani. Aquest ha estès el mateix sine die fet que ha provocat la protesta de l'oposició.  El 13 d'octubre, el primer ministre del govern kurd, Nechirvan Barzani, va fer fora del mateix els quatre representants de Gorran que foren substituïts per membres del Partit Demòcrata del Kurdistan (PDK) liderat pel propi Barzani. Dos dies abans el president del propi parlament kurd va rebre la prohibició d'entrar a Arbela. El propi parlament va quedar clausurat sine die. Tot plegat va provocar les protestes de l'oposició amb enfrontaments i crema d'alguna seu política.

El segon partit del Kurdistan iraquià, l'UPK, va aliar-se amb Gorran contra el PDK i la seva deriva autoritària. Ara, la creació d'aquesta milícia pot provocar un pas mes en la direcció a un enfrontament polític d'alt abast. De fet, si no ha passat és per la proximitat de l'amenaça islamista a només uns quilòmetres de Kirkuk o Arbela.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada