dissabte, 14 de març del 2015

El Regne Unit empresona una noia per voler anar a lluitar amb les YPJ

Shilan Ozcelik, de 18 anys, va comparèixer ahir davant un tribunal britànic acusada de voler unir-se a les Forces de Defensa Femenina (YPJ). És la primera vegada que es dóna una situació així. La jove fou detinguda el 16 de gener a l'aeroport de Stansted quan tornava d'un viatge a Alemanya. Segons la policia, Ozcelik va viatjar l'octubre a Flandes per preparar la seva incorporació a les YPJ. L'acusació formal és de "Implicar-se en conductes de preparació per dur a terme actes de terrorisme".

Al tribunal, la noia kurda va limitar-se a confirmar la seva identitat i serà mantinguda en presó preventiva fins a una altra citació el mes d'abril. Segons Mark Campell, del moviment britànic de solidaritat amb el Kurdistan, la mort en combat de l'ex soldat britànic Erik Scurfield "està clarament vinculada" a aquest procés doncs les autoritats temen un efecte de contagi. Actualment hi ha mig centenar de britànics lluitant al costat de les forces kurdes segons Azfal Ashraf del Royal United Services Institute.

S'ha endegat una campanya a facebook per demanar la llibertat de la jove i ahir es va realitzar una concentració davant de la presó de Hooloway, a Londres, amb unes seixanta persones.

Imatges de la concentració d'ahir. Fotos: @hevallo

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada