divendres, 13 de març del 2015

Turquia tracta entre cotons un comandant de l'IS i ni l'imputaMentre s'ha conegut el cas de l'estudiant de medicina empresonada i pendent de judici per anar a ajudar a Kobanê en el tractament de sanitari a les persones ferides, un cas a les antípodes ha estat publicat. Emrah Cakan, un comandant turc de l'Estat Islàmic (IS) va resultar ferit mentre atacava la ciutat de Kobanê. Cakan ha estat rebent tractament mèdic a l'hospital universitari de la província de Denizli a Turquia des del 28 de febrer.

Arran dels informes sobre els mitjans de comunicació social, l'oficina del governador de Denizli va emetre una declaració per escrit el 5 de març, en relació amb la qüestió. El gobernador justificava el tractament a Cakan "com a tots els altres ciutadans" i justificava que fos repatriat a la frontera. El contrast amb el cas de la noia que va anar a Kobanê no a atacar sinó a curar i va perdre un ull per no ser atesa és corprenedor.

Milers de combatents estrangers han fet el seu camí a Síria i l'Iraq a través de Turquia per unir-se a SI i altres grups islamistes a la regió, i que Turquia ha acceptat implícitament a la infiltració d'armes i altres subministraments per a aquests grups. La connivència de Turquia amb l'Estat Islàmic ha estat evidenciada ja pel Comitè Català de Solidaritat amb el Kurdistan amb vint proves.

Com destaca el diari IB Times, els turcs poden "arrestar a una metge kurda després de ser ferida per militants de l'IS a Kobanê però són incapaços d'identificar i detenir els militants islamistes que han utilitzat a Turquia com una porta d'entrada per a unir-se a l'IS".


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada