diumenge, 8 de març del 2015

Les guerrilleres del PKK commemoren el 8 de març a les muntanyes
Centenars de dones afiliades a la guerrilla del Partiya Karkerên Kurdistan (PKK, Partit dels Treballadors del Kurdistan) van celebrar el Dia Internacional de la Dona, a les bases de les Zones de Defensa Mèdia. La formació que integra les guerrilleres és la Yekîneyen Jinên Azad-Star (YJA-Star) o Unitat de Dones Lliures. La milícia de la YJA-Star va fundar-se l'any 2004.

El discurs central de la commemoració l'ha fet la comandant Delal Amed qui ha estat acompanyada per les comandants d'YJA-Star Çiçek Botan, Xelat Şemsê, Hemrîn Dêrsîm, Rojda Mêrdin i Hezîl Afrîn; també per Sozdar Avesta del Consell General de Presidència del KCK (Confederació de Comunitats del Kurdistan). Delal Amed va recordar en primer lloc a les dones caigudes en la lluita per la llibertat: "És gràcies a les nostres màrtirs que avui estem donant la benvinguda  al 8 de març en un ambient festiu". La formació militar ha fet la celebració amb les banderes de KJK, el partit de dones PAJK i YJA-Star corejant consignes com ara "Jin Jiyan Azadi" (Dones, Vida, Llibertat).  

 


La cerimònia va continuar amb la lectura d'un missatge enviat per YPJ (Unitats de Defensa de Dones). "Els guanys obtinguts per les YPJ avui s'han aconseguit gràcies als quaranta anys de lluita lliurada a les muntanyes de la llibertat. YPJ té la seva força al kurd (en referència a Abdullah Öcalan), els màrtirs i l'herència de 40 anys de la lluita de les dones."

"Estem celebrant el 8 de març en primer lloc, en nom d'Apo (nom amb que es coneix Abdullah Öcalan, líder del PKK), qui és el creador de la llibertat de les dones kurdes, dels nostres valents màrtirs, les seves mares, els nostres companys que resisteixen en el camp de batalla, les dones kurdes i la resta de les dones a l'Orient Mitjà ", va dir Amed. Avesta va dir que estaven donant la benvinguda al 8 de març de 2015, no només amb un ànim moral, sinó també com una força organitzada de les dones que lliuren una lluita. "Les dones estan resistint en el camp de batalla d'avui, fan la venjança de les dones assassinades a Nova York fa 106 anys. Avui en dia, som la força de justícia dels yezidi, siríacs, Kakais, les dones caldees i tots aquells que estan tractant de protegir la seva cultura i la seva fe en aquestes terres ", va dir.

Fotos: Ajansa Nûçeyan a Firat (ANF)


Vídeo de la cerimònia:

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada