diumenge, 1 de març del 2015

Les YPG i YPJ conquereixen Tell Brak

L'ofensiva ha durat 25 hores i no ha començat a Tell Hamis, conquerida unes hores abans, sinó de la zona de Qamixli. Una vegada les YPG i els seus aliats van aconseguir conquerir Tell Hamis el divendres 27, van començar moviments de l'Exèrcit Àrab Sirià, lleial al règim de Baixar al-Àssad, a les carreteres entre Qamixli i Tell Brak. La membre del Moviment de la Societat Democràtica (Tev-Dem), Henife Hisen, va explicitar que les YPG havien reaccionat a aquests moviments. Per evitar que els assadistes es fessin amb Tell Brak i connectessin al-Hasakah i Qamixli aprofitant, de forma oportunista, la victòria kurda a Tell Hamis, es va adelantar el dispositiu.


Al vespre de divendres les YPG van llençar en solitari l'atac sobre la ciutat atacant la zona nord per tres costats. A mig matí s'havia aconseguit la conquesta de la zona nord de Tell Brak i al migdia del centre. A les cinc de la tarda Ronahi TV anunciava la conquesta de la zona sud. Els islamistes han fugit a al-Hawl. L'aviació de la coalició internacional ha estat bàsica en la conquesta de la població que és de majoria àrab. Un contraatac fonamentalista al centre amb atacs suïcides va allargar els combats que han suposat 175 morts entre les files islamistes.

Ara caldrà veure la gestió de la població doncs ja el gener de 2.014 les YPG la van conquerir deixant-la en mans d'un consell local, àrab, que va trair la confiança i va passar-se a l'Estat Islàmic. També qui controla la zona entre Tell Tarak i Tell Hamis doncs els assadistes podrien aprofitar per expandir-se cap al sud.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada