dimarts, 3 de març del 2015

Un miler de persones ja han retornat a KobanêUn miler de persones ja han tornat a la ciutat de Kobanê (Rojava, Kurdistan de Síria). Els centenars de persones refugiades que van quedar a la part turca de la frontera han començat a creuar per Kobanê Serxet (en turc Mürşitpınar). A territori turc hi ha campaments auto gestionats i d'altres a càrrec de la república turca i l'ONU. Paral·lelament al retorn dels civils han començat les tasques de neteja i fins i tot s'han començat a reconstruir edificis a les zones on hi havia menys runes.
Les persones retornades, dones i infants, són registrades a la Casa del Poble (Mala Gel en kurd) i gestionades per les forces de seguretat Asayish.

Galeria de fotos de l'agència AHNA sobre les persones retornades a Kobanê.

 


More people from Kobanê who were forced by ISIS attacks to take shelter in North Kurdistan are turning back to their hometown which was liberated after 134 days of historic resistance by YPG/YPJ (People's/Women's Defense Units).
Over a thousand Kobanê citizens have crossed into the recently liberated town through Kobanê Serxet (Mürşitpınar) border crossing.
- See more at: http://www.bestanuce1.com/haber/174335/over-a-thousand-people-returned-to-kobane&dil=en#sthash.XHsCuzOR.dpuf

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada