dissabte, 28 de març del 2015

Reunió del consell de la ciutat d'al-Hasakah (Kurdistan de Síria)
El Consell Consultiu de la ciutat d'al-Hasakah (Kurdistan de Síria) va reunir-se ahir amb un debat obert. La reunió va començar amb un minut de silenci pels i les màrtirs i en especial per les víctimes del brutal atemptat contra la celebració del Newroz a la ciutat el passat divendres 20 de març. L'objectiu dels era desmantellar la cohesió social a la província. 

Des de la co-presidència Hadi Hamidi Dham va parlar de la situació general al cantó de Cizîrê i en la situació de seguretat destacant l'important paper dels kurds per protegir l'àrea. Durant la reunió, el Consell va informar sobre la tasca del govern i les activitats dutes a terme pel Consell a la ciutat d'Al-Hasakah. I també va parlar sobre l'estructura d'organització del Consell, sobre la base de les normes de procediment de l'autogestió. En parlar sobre la necessitat d'activar els consells de govern que tenen un paper positiu en el servei comunitari.

El govern cantonal de Cizîrê incorpora una bona part de la població àrab del cantó
 
Al-Hasakah està gestionada per l'autonomia democràtica pel que fa a la part nord de la ciutat on es du a terme l'autogestió de base. La zona sud, en canvi, encara està en mans del govern de Baixar al-Àssad amb alta limitació de les llibertats. La setmana passada van arribar-hi un centenar de membres del partit libanès Hisbol·là per combatre amb les YPG contra els fonamentalistes sunnites.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada