dimarts, 10 de març del 2015

La campanya per a l’alliberament de Kobanê avança imparable sobre el cantó


Els càntics revolucionaris de trenta milicians kurds donaven la benvinguda a una nova setmana a la regió kurda de Rojava que, com la resta, es llevava en mig d’una guerra que mica en mica, pas a pas, sembla decantar-se en favor de les milícies tricolor i del seu revolucionari programa social i polític. Eren trenta nous combatents de les Unitats de Defensa Popular (YPG) que, després d’un mes d’entrenament militar i ensenyament ideològic, aconseguien graduar-se i sumar-se a les files dels companys i companyes.


Com no podia ser d’una altra manera, les noves incorporacions a les YPG van retre homenatge als caiguts en combat i d’aquesta manera n’agafaven el testimoni per a continuar fins a l’alliberació total una guerra que paral·lelament segueix portant bones notícies des del cantó de Kobanê. Un cantó que, malgrat seguir carregant amb el llast de la destrucció patida, adopta un posat completament diferent al d’ara fa un mes i escaig.

Així, la segona fase de la Campanya per a l’Alliberament de Kobanê, dirigida per les YPG i per les Unitats de Defensa de les Dones (YPJ), s’ha mantingut contant durant tota la setmana, per bé que dimecres al vespre les forces kurdes executarien, segons informava el comunicat de les YPG, una “operació major” sobre la ciutat d’Ainya que “va resultar en el seu alliberament, la mort de tres terroristes i la recollida d’armament”.

El mateix vespre de dimecres es va iniciar l’alliberament de la ciutat de Shiukh, situada en un enclavament important per la proximitat al riu Eufrates, que ja dijous aconseguia ser “totalment netejada de forces terroristes”. Desgraciadament, i com era d’esperar, els homes de negre van fer volar durant la seva fugida el pont que creuava l’anterior riu.

Alhora, els fonamentalistes d’Abu Bakr al-Baghdadi van intentar perpetrar dos assalts en posicions controlades per les milícies kurdes, concretament a les viles d’Akbas i Sêro i al check point de Dijle, però aquestes van ser “ràpidament rebutjades” pels locals, que van aconseguir acabar amb la vida de més de 15 terroristes.

Les males notícies, per contra, les han portat els cinc “camarades” que segons informen les YPG haurien mort durant els enfrontaments contra Daesh. Per a ells també hi haurà minuts de silenci per part de noves incorporacions que com les que s’han quedat pel camí, són conscients que sobre la tomba dels patriotes neixen les nacions lliures.


Marc Español Escofet

@mespanolescofet

Infografia: Chuck Pfarrer @ChuckPfarrer

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada