dimarts, 10 de març del 2015

En marxa la campanya de coopfunding per Kobanê


Què és Coopfunding?

Coopfunding és una plataforma de crowdfunding i de visualització de projectes cooperatius que neix amb l’objectiu de promoure l’autogestió per facilitar als projectes l’accés al finançament col·lectiu. Aquest projecte és impulsat des de CASX (Cooperativa d’Autofinançament Social en Xarxa), conjuntament amb la Cooperativa Integral Catalana.

Què demanen des de Kobanê?
El que les organitzacions presents al terreny a Kobanê i als camps de refugiats a la frontera turca han demanat ha estat sobretot diners, ja que ja saben el que necessiten i tenen els contactes per a comprar-ho més barat en zones pròximes als punts on és necessari, estalviant així costos de desplaçament. En un segon pla han demanat medicaments i menjar de nadó, que són productes que els costa més d’abastir-se. La campanya, per tant, es basarà en dos eixos, per un costat una recollida de fons i una recollida de material infantil i mèdic.

Per això impulsem aquesta recollida de diners a la plataforma de Coopfunding. Aquest és el link:
https://www.coopfunding.net/campaigns/suport-a-kobane/

Hem marcat 10.000 € de recollida, però en són necessaris molts més. Tota la ajuda que es pugui recollir serà útil en el context de destrucció que viu Kobanê en aquests moments. La totalitat dels fons recaptats va directament a l’organització Heyva Sor.

Què és Heyva Sor?
Aquesta organització és la Mitja Lluna vermella Kurda i va ser fundada el 1993 a Bochum, Alemanya. És l’única organització d’ajuda al Kurdistan. En l’actual situació de crisi, amb les guerres a Kobanê i Shengal, els diners recaptats a Europa es transfereixen a l’oficina central a Alemanya que s’ocupa dels projectes i de la identificació de les principals necessitats.

Una de les accions més eficaces de solidaritat amb el poble kurd són les aportacions econòmiques. Els i les treballadors/es i voluntaris/es organitzats/es en els consells locals kurds poden comprar més barat allò que necessiten i s’estalvia el transport de les mercaderies a la zona.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada