dissabte, 7 de març del 2015

Turquia empresona una estudiant de medicina per anar a ajudar a Kobanê i perdre un ull


Esra Yakar, una estudiant de cinquè grau a l'Escola de Medicina de la Universitat Dicle a Amed/Diyarbakir (Kurdistan de Turquia), va anar a Kobanê (Kurdistan de Turquia) com metge voluntària. Allà va ajudar a tractar les persones que van resultar ferides en els enfrontaments amb els militants de l'Estat Islàmic (IS).

El desembre de 2014, Esra va patirfortes ferides al cap i l'ull dret durant un atac islamista en el punt alt del setge a Kobanê.  Segons l'Associació Mèdica de Turquia va ser portada a Turquia per a un millor tractament. Allà van succeir-se trasllats inexplicable per diversos hospitals. La seva derivació a un hospital per a un examen previ va resultar fatal i el tractament es va retardar. Per aquest motiu Esra Yakar va perdre el seu ull dret. Finalment va ser portada a un hospital a Ankara.

Per si la pèrdua de l'ull no fos poc, els fiscals turcs van iniciar una investigació en contra. Tot i que encara estava sota tractament mèdic, va ser arrestada i empresonada a la presó de Sincan a Ankara per ser un "terrorista". S'han organitzat protestes a Ankara i Amed, demanant l'alliberament de Yakar. Com diu Seyhmus Gökalp, de l'Associació Mèdica de Turquia: "Per desgràcia, mentre que la corrupció no es considera un delicte en aquest país, oferir ajuda a les persones civils a Kobani amb els serveis de salut sí ho és".

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada