diumenge, 1 de març del 2015

Burkan al-Firat/YPG conquereixen Ziyaret i Zor Mexor

La localitats és a l'extrem oest del cantó de Kobanê (Kurdistan de Síria). Tot i que ja feia dies que l'avantguarda de les Yekîneyên Parastinê Gel (Unitats de Defensa Popular, YPG) i les Yekîneyên Parastinê yên Jinê (Unitats de Defensa de Dones, YPJ) eren a Ziyaret avui s'ha donat l'ordre d'atac sobre la població i en especial fins a Zor Mexor. D'aquesta manera les milícies kurdes han accedit al riu Eufrates.


Els pobles de Zor Mexor, el veí de Qesra Ehmed Munir i Ziyaret, són d'importància estratègica. El primer és a 40 quilòmetres a l'oest de Kobanê, i domina la ciutat de Jarablus des de l'altre riba del riu. Jarablus, a dos quilòmetres de Zor Mexor, ja és fora del cantó de Kobanê. Els enfrontaments han estat molt durs i pot semblar que és fàcil per les YPG/YPJ la cadena d'èxits militars que s'estan succeint però el cost humà està essent força alt.


En els atacs han participat unitats de les Yekîneyên Parastinê Gel (Unitats de Defensa Popular, YPG) i del comandament conjunt de Burkan al-Firat. Aquesta formació, el nom de la qual significa Volcà de l'Eufrates, l'integren les YPG i les faccions de l'FSA de Liwa Thuwar al-Raqqa, Saraya Jarablus, Thuwar Umna'a al-Raqqa, Liwa al-Jihad Raqqa, i Jaysh al-Qassas. També la facció est de la milícia islamista de Liwa al-Tawhid o Islamic Front. Un darrer component de Burkan al-Firat serà la formació kurda de Jabhat al-Akrad.

 Marcats en blau els dos pobles conquerits avui i que donen accés a Jarablus

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada