dissabte, 14 de març del 2015

El govern sirià, ara, disposat a negociar una autonomia pel Kurdistan

Després de negar-los la llengua, la ciutadania i tots els drets civils, el govern sirià s'ha mostrat obert, ara, a negociar amb la minoria kurda. La població d'aquesta ètnia suposa aproximadament un 9 % de la població de Síria però és impossible de saber ja que el govern dels Àssad no han inclòs els kurds mai als censos.

Ara, però, els efectes de la guerra civil iniciada l'any 2011 poden suposar un canvi notable. El ministre d'informació del govern de Damasc, Omar al-Zoubi, va participar en una entrevista televisiva on va fer un gir notable en el discurs oficial del règim. La condició prèvia de qualsevol diàleg és que es mantinguin "les fronteres de l'estat sirià" i va afirmar que els kurds formen part del poble sirià.

Sobre l'autogovern proclamat pel Partit de la Unió Democràtica (PYD) va afirmar que "l'establiment de l'auto-administració es manté dins de les fronteres nacionals sirianes de l'estat sirià, per tant serà possible. Aquesta qüestió és debatuda dins el govern d'acord amb les lleis, regles i la constitució sirianes. Els kurds fan front al terrorisme a les àrees del nord, el mateix que nosaltres fem a Damasc, Alep i d'altres zones". El ministre va agrair a les forces kurdes l'esforç en la lluita contra els radicals islamistes i que els hi han donat suport fins al punt que si els combatents kurds ho neguen poden aportar proves de que ho han fet.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada