dimarts, 10 de març del 2015

YPG dóna per acabada l'ofensiva a Cizîrê amb la conquesta de 390 pobles

El Comandament General de les YPG ha donat per acabades les operacions al cantó Cizîrê, Rojava (Kurdistan de Síria). A grans trets l'ofensiva ha durat 17 dies, ha suposat la conquesta de les ciutats de Tell Hamis i Tell Brak, la mort de 245 membres de l'Estat Islàmic (IS) i la conquesta de 390 poblacions del cantó situades al sud de Qamixli. Tot plegat suposa 2.940 quilòmetres quadrats. Hores d'ara el comandament considera que i l'amenaça de l'IS a la regió s'ha eliminat en gran mesura.

Model de col·laboració i convicència
L'operació es va iniciar el 21 de febrer i s'ha completat amb èxit com s'havia planejat. Hi han participat activament, les YPG, les YPJ, àrabs, siríacs i assiris, organitzacions amigues i les forces Asayish en coordinació amb la coalició internacional contra l'IS. Aquesta col·laboració ha estat subratllada per les YPG especialment ja que suposa la posada en pràctica d'un model de convivència entre grups ètnics innovador al Pròxim Orient inspirat en el confederalisme democràtic. "Els pobles i els components de tota la regió, els nostres germans àrabs en primer lloc, han donat suport activament aquesta operació nostra. Aquest suport actiu manifesta l'extensió per la que està essent adoptat el projecte de vida en comú". En definitiva és un èxit de la convivència i la igualtat entre el mosaic dels pobles.

Una columna d'YPG entrant a Tell Brak el passat 28 de febrerMàrtirs
El Comandament no ha donat dades de les baixes entre les seves forces però només ahir eren enterrats/des 25 membres de les milícies YPG i YPJ. Sí que ha destacat de manera explícita, alguns dels màrtirs que han jugat un paper important en la realització d'aquesta operació. Així parla de Bagok Serhed (Ashley Kent Johnston) d'Austràlia, Kemal (Konstantinos Erik Scurfield) d'origen grec i ciutadà de la Gran Bretanya, el comandant Baran Amara (Udey El Ubeyd) d'origen àrab que ha estat lluitant molt temps a les files de les YPG files car tota la seva família va ser massacrada per l'IS, Dawid Cindo Anter, el comandant de les forces assíries del Consell Militar Siríac (MFS) caigut a Tell Temir i la membre de l'MLKP Avasin Tekoşin Güneş (Ivanna Hoffman) d'origen africà i ciutadana d'Alemanya.
Una vegada que commemora tots els combatents caiguts amb respecte i agraïment, Comando General YPG estendre el seu agraïment a totes les forces i els cercles que van contribuir a aquesta fita.

Seguiment de l'ofensiva :0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada