dimarts, 24 de març del 2015

Un enterrament ple de dolorAhir van ser enterrades 29 de les 47 víctimes mortals de l'atemptat de divendres contra les celebracions del Newroz. La xifra inicial de 35 morts s'ha incrementat notablement davant el gran nombre de ferits (177) molts d'ells de gravetat i la manca de recursos sanitaris.

Les víctimes mortals del covard atemptat de l'Estat Islàmic contra civils kurds. Foto: PYD

Una mare desmaiada de dolor a l'enterrament. Foto: @mustefaebdi

La matança es va produir a Al-Hasakah que és la principal ciutat del cantó de Cizîrê (Kurdistan de Síria) conjuntament amb al-Qamixli. Les explosions van succeir al bell mig del festival cultural kurd que commemorava l'any nou i van ser obra de suïcides d'una cèl·lula de l'Estat Islàmic dins de la ciutat.Una vintena dels morts eren mainada i algunes de les mares es van desmaiar de dolor a l'enterrament.

Milers de persones van acompanyar les víctimes inclòs un destacament de les Desteya Parastin. També hi van participar la co presidenta del cantó de Cizirê, Hediye Yusuf, el Moviment de Societat Democràtica (TEV DEM), el Consell Nacional Kurd de Síria (ENKS) i tots els components de l'Administració Autònoma Democràtica del Cantó.

Fotos de capçalera: ANF

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada