dimecres, 13 de maig del 2015

1r Congrés del PYD del Cantó de Cizîrê (Kurdistan de Síria)

La ciutat de Rimêlan , situada a la província d'al-Hasakah, va acollir dissabte 9 de maig el primer congrés del cantó de Cizîrê (en àrab al-Jazira) del PYD. El Partiya Yekîtiya Demokrat (PYD, Partit de la Unió Democràtica), és la principal organització política del Kurdistan de Síria. Rimêlan va ser controlada per les milícies kurdes el març de 2.013 després de retirar-se les tropes sirianes i s'hi va escollir un consell local popular. Des de llavors l'autonomia democràtica s'ha afermat a la població.

El primer congrés del PYD al cantó més oriental dels tres que conformen Rojava va fer-se en format d'assemblea amb 450 participants i un centenar i mig de persones convidades d'altres partits, del TEV-DEM o observadors/es internacionals. Hi va intervenir Asya Abdullah, la co presidenta del partit i membres del consell executiu del cantó així com de l'assemblea legislativa.

Es van llegir els informes sobre les activitats de l'organització en els pobles del cantó es van llegir, després del qual hi va haver un ampli debat. Una proposta per reorganitzar les funcions internes, constitució i reglaments del PYD, d'acord amb el sistema cantonal va ser sotmesa a votació i es va acceptar la proposta. D'acord amb la nova constitució del partit, l'administració del PYD del cantó de Cizîrê comprèn, ara, un conjunt de 30 persones i un consell executiu de 7 persones. En el mateix congrés es van escollir les persones membres d'ambdós equips. 6 dels membres de l'assemblea són de Qamixli, 3 de Dirbêsiyê, 3 de Serêkaniyê, 3 d'al-Hasakah, 2 de Tell Temir, 3 d'Amude, 4 de Girkê Lege, 3 de Derik i, finalment, 3 de Tirbespiyê.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada