dijous, 14 de maig del 2015

Duran Kalkan (PKK): el govern turc s'està carregant el procés de pau

El membre del Comitè Executiu del Partit dels Treballadors del Kurdistan, Duran Kalkan, ha afirmat que el partit governant (AKP) i l'exèrcit de Turquia, a través dels seus atacs militars i policial, han portat un a un extrem l'alto el foc iniciat arran del Newroz de 2013. Actualment les eleccions han passat a primer pla per sobre del "procés de solució". 
 "Hem aturat els seriosos esforços per organitzar un congrés (en referència al congrés de desarmament del PKK) a causa de Tayyip Erdoğan de les seves posicions d'anti-democratització i d'oposició a la pau" va dir Kalkan. L'AKP s'ha involucrat en la manipulació i altres iniciatives perilloses pel procés.
El Comitè Executiu del PKK es va reunir entre el 5 i el 7 de maig per avaluar els petits avenços, les perspectives de deba ti les properes eleccions. Interpreten les agressives declaracions de Tayyip Erdogan, en un context electoral, i creuen que aquest tipus d'atacs s'intensificaran tant abans com després de les eleccions. El veterà dirigent ha indicat que 40 oficines de l'HDP han estat atacades en l'actual procés electoral. També hi ha atacs planejats i executats per l'estat major turc; el pitjor el d'Agri però no l'únic. Hi ha confrontació militar gairebé tots els dies i el moviment militar ha augmentat en tot el nord de Kurdistanl. "L'AKP utilitza les amenaces, la intimidació, les activitats militars de l'exèrcit i de la policia per aconseguir vots (...) L'opinió pública ha adonar-se que si no hi ha enfrontaments que tenen lloc, és perquè no volem conflictes."

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada