divendres, 15 de maig del 2015

YPG expulsa l'IS d'unes 20 poblacions sirianes en pocs dies

L'ofensiva és lenta però està essent clarament positiva. La milícia kurda està atacant diversos punts del front sud del cantó de Cizîrê (Kurdistan de Síria). Els guanys han estat confirmats per l'Observatori Sirià dels Drea Humans (SOHR). Han estat conquerides una vintena de poblacions al sud i sud-oest d'al-Hasakah. El que queda clar és que les Yekîneyên Parastinê Gel (Unitats de Defensa Popular, YPG) són a l'ofensiva en aquest cantó com el de Kobanê.

En aquest mapa de Mark Monmonier (@MarkMonmonier) es pot veure l'entrada de les YPG amb les fletxes assenyalades amb "1" i "2"; les fletxes de la part esquerra indiquen la zona on les YPG estan avançant i gairebé han trencat la línia de front (Rezaza)


Al nord-oest de la ciutat d'al-Hasakah membres de l'IS han protagonitza atacs suïcides amb cotxes bomba contra el que ells anomenen "ela ateistes del PKK". Els franctiradors són constantment alerta per qualsevol incursió. 

Els atacs de les YPG han tingut el suport aeri de la coalició liderada pels EUA les darreres tres jornades però han estat bombardeigs puntuals i no massius. Una quinzena de membres de les YPG han estat retirats del front amb ferides. L'IS continua pressionant la zona de Tell Temir d'on va ser expulsat el febrer. 

La principal victòria ha estat a Aliyah, una localitat important de cara a afeblir la `pressió sobre Tell Temir i, alhora, trencar la connexió entre el sud de Kobanê i el sud de Cizîrê. Hores d'ara els combats més importants es donen a Rezaza on, des del dia 12 les YPG estan atacant els membres de l'IS que hi ha atrinxerats. (Vídeo del front a Rezaza).


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada