dimecres, 6 de maig del 2015

Multiple atac de l'IS a al-Hasakah amb 26 morts

L'Estat Islàmic (IS) ha llençat un múltiple atac contra la zona sota control kurd de la ciutat d'al-Hasakah. Segons l'Observatori Sirià per als Drets Humans "Hi ha hagut una gran explosió a la matinada de dimecres (06.05.2015) a la ciutat d'al-Hasakah  causat per un atac amb cotxe bomba de l'Estat Islàmic en una base pertanyent a les forces de seguretat kurdes". Almenys 16 membres de les forces de seguretat kurdes sirianes o Asayish han mort en l'atac sobre la caserna de les Asayish a Nasira. Segons l'IS també haurien matat una comandant de les Yekîneyên Parastinê yên Jinê (Unitats de Defensa de Dones, YPJ) .

Paral·lelament un grup d'islamistes ha atacat amb morter la ciutat. Quatre civils (Shamsa Ali de 45 anys, Shireen Ramazan de 16, Salwa Bashir també de 45 i Ahmed Shexo de 30) han estat assassinats per l'atac. A més hi ha quatre persones ferides més. Les Asayish han demanat a la població que no marxi però hi ha un gran nombre de civils que estan escapant d'al-Hasakah.

Com a resposta, les Asayish amb reforços de les Yekîneyên Parastina Gel (Unitats de Defensa Popular, YPG) i les YPJ han acabat localitzant els atacants. En els combats posteriors han aconseguit matar sis dels fonamentalistes.0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada