diumenge, 10 de maig del 2015

Concentracions solidàries amb les protestes a Mahabad al Kurdistan i Europa

L'alçament kurd arran del suïcidi de Ferinaz Xosrewani, a Mahabad, per evitar ser violada per agents iranians està generant una sèrie de concentracions solidàries. L'Iran ha tallat la llum i el telèfon a la ciutat per silenciar els activistes in situ. També va decretar el toc de queda a la ciutat i l'estat d'emergència traslladant reforços repressius. Hores d'ara és difícil de saber la situació exacta. A la veïna població de Sardasht van haver també enfrontaments ahir amb desenes de detinguts. Un dels ferits, el jove Akam Telac, està en situació molt crítica.

Imatges de la concentració d'Arbela o Erbil, capital del Kurdistan iraquiàConcentració a Brussel·lesConcentració a Londres

Soran, al Kurdistan iraquià
Hakkari, al Kurdistan de l'Iraq

Avui s'han realitzat concentracions solidàries a diversos indrets. Hakakri o Amed, la principal ciutat del Kurdistan de Turquia, a Soran i a Arbela, la capital del Kurdistan de l'Iraq, on s'ha cremant una bandera iraniana o al Kurdistan sirià. En aquest darrer cas hi han participat els i les membres dels governs cantonals d'Efrîn i Kobanê incloent-hi el co-president Enwer Muslim. A Europa ahir hi va haver una manifestació a Estocolm i avui concentracions a Brussel·les i Londres.


Enwer Muslim, co-president del cantó de Kobanê; a sota dues imatges més de Kobanê
El govern de l'autonomia democràtica del cantó d'Efrîn, al Kurdistan de Síria

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada