dimecres, 6 de maig del 2015

Comandant Mahmud Berxwedan (YPG): "Controlem el 90-95 % de les poblacions de Kobanê"

En una entrevista feta per Mutlu Civiroglu, el comandant de les Yekîneyên Parastina Gel (Unitats de Defensa Popular, YPG) al cantó de Kobanê, Mahmud Berxwedan ha parlat sobre la situació militar. Des de l'alliberament complet de la ciutat de Kobanê, el 26 de gener d'enguany, les YPG i forces aliades "vam començar una operació, com una segona fase, per alliberar les poblacions del cantó de Kobanê. Aquesta continua en marxa. entre el 90 i el 95 % de la poblacions han estat recuperades". Segons el comandant resten entre 20 i 25 poblacions en mans dels islamistes radicals. Una situació similar a la que hi havia abans de que aquests trenquessin el front militar el setembre de 2.014 després de tres intents.
El comandant Mahmud Berxwedan, al centre, amb l'uniforme de les YPG

"A l'oest, hem arribat al riu Eufrates i recuperat totes les poblacions. Al sud, hem arribat a la població de Girik i el pont de Qara Qawzak. Només a l'est resten part de poblacions kurdes encara sense alliberar". El comandant reconeix que han patit recents contraatacs al front sud, entre Girik i Sarrin. Aquesta darrera població és encara en poder dels islamistes sunnites. Un exemple citat pel comandant és Xanmemed, sota control de les YPG, que cada nit pateix assalts islamistes. Respecte a la tàctica militar de les YPG Berxwedan afirma que "Alguns dies suspenem les operacions, mentre d'altres fem una escalada militar".

Sobre la possible ofensiva sobre Jarablus, ja fora del cantó de Kobanê, reconeix que aquesta no és prevista doncs els islamistes han volat els ponts d'accés. Aquesta, segons Berxwedan, és una prova de que tenen por. Finalment el comandant assegura que els fonamentalistes sunnites estan utilitzant població civil com a "escuts humans".

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada