dimecres, 4 de maig del 2016

Destruïda la caserna policial turca d'Üçyol

L'atac amb explosius ha destruït totalment l'establiment policial turc en territori kurd. Üçyol està situada entre Derik (Mardin) i Viransehir (Urfa). A part de la destrucció de l'edifici hi ha hagut víctimes entre els agents. Aquesta vegada el govern ha reconegut un policia mort i 6 de ferits però sorgeixen dubtes sobre la veracitat.

Per exemple, en l'atac de dilluns a Dicle, Ankara va decretar el secret sobre els fets i només va reconèixer un mort i 26 ferits. En canvi, les Hêzên Parastina Gel (Forces de Defensa Popular, HPG), la milícia del Partiya  Karkerên Kurdistan (Partit dels Treballadors del Kurdistan, PKK) van emetre un balanç radicalment diferent. Segons la milícia kurda, l'atac es va fer simultàniament per part de tres comandos que van acabar destruint la caserna. HPG assegura que van matar 47 soldats i membres de les forces especials. 78 van quedar ferits. En l'operació van morir quatre membres de la milícia kurda. HPG assegura que "els mitjans de comunicació turcs fan un esforç, de forma deliberada, per amagar els resultats de la creixent acció de la guerrilla."

Aquesta vegada, a Üçyol, l'edifici ha quedat completament destruït i sembla poc probable que, donada la intensitat de l'atac, sigui tan baix el nombre de víctimes.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada