dimarts, 31 de maig del 2016

Suqur al-Sahara i Rússia també marxaran sobre ar-Raqqà

Els moviments han estat detectats al sud-oest d'ar-Raqqà. Una caravana de, com a mínim, 40 vehicles, principalment russos, han iniciat la marxa cap al front. Entre ells duien tancs russos T-90. Provarien d'ajudar, o aprofitar-se, de l'ofensiva de les Forces Democràtiques de Síria (SDF) sobre el nord de la ciutat que és en mans de l'Estat Islàmic.
La coordinació, o com a mínim, connexió d'aquesta ofensiva amb les quatre columnes de les SDF que marxen cap a ar-Raqqà suposaria una col·laboració molt important de cara a expulsar els fonamentalistes de la ciutat.
Liqa Suqur al-Sahara és un grup peculiar. Formalment és part de l'Exèrcit Àrab Sirià, el regular del govern. En realitat està format per ex militars lleialistes a la família Àssad més que a l'estat. Això li proporciona tres elements molt favorables. La presència de veterans la converteix en una força molt experimentada. La Brigada dels Falcons del Desert és una de les més formidables forces de combat a Síria, una elit especialitzada en emboscades. Un altre factor és que, tot i que reben un salari, no són mercenaris com moltes de les forces en combat a favor o en contra d'Assad. Ben al contrari, es poden definir com a militants assadistes. Però al contrari que altres grups militants estan fortament armats doncs disposen de tot el que els proporciona l'exèrcit regular. El seu feu és Homs però actua a totes les zones desèrtiques doncs la conformen àrabs del desert. Militarment és molt més superior que d'altres milícies assadistes com les NDF o Resistència Siriana.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada