dilluns, 9 de maig del 2016

Kobanê obre una escola per a persones discapacitadesQualsevol projecte polític es pot mesurar en el que ofereix a les persones i no en el que els hi demana, en el que dóna als demés, en el seu humanisme i no en el que promet, en eteri. El confederalisme democràtic és una ideologia que no vol deixar ningún enrera, que no defensa privilegis, que cerca la convivència de tots els sectors: ètnics, religiosos, de gènere, d'edat o de condició social. Si un sector s'erigeix en protagonista acaba duent a terme una lluita contra un altre i això, ens ho ensenya la història, sempre és en detriment de la societat en conjunt. Abdullah Öcalan ha estudiant a fons aquestes contradiccions alhora de formular els principis del confederalisme democràtic. Per això, aquesta ideologia no vol deixar ningú de costat. No té enemic dins de la societat. No menysprea els animals ni la terra i és profundament humanista. En un marc duríssim, la guerra civil siriana, el confederalisme democràtic malda per dur a terme un projecte social humanista, de civilització front la barbàrie. 

Un exemple paradoxal l'hem vist aquesta setmana a la ciutat de Kobanê, destruïda per l'horrible atac islamista de finals de 2014 i que no deixa de donar mostres de que un altre món no només és possible sinó que ja és una realitat. En aquest sentit la primera escola per a persones amb discapacitat es va obrir a Kobanê el 2 de febrer. Acollirà, en una primera fase, a quinze estudiants. Hi ha moltes necessitats amb discapacitat i necessitats especials al cantó kurd que no poden accedir a l'educació i l'escolarització. Per això s'espera que altres escoles s'obriran en el futur per ajudar a atendre les necessitats especials people.

Els representants de l'escola van indicar que els principals problemes que han afrontat és la dificultat per a fer arribar els equips des de Turquia davant el bloqueig constant de la frontera.

L'escola proporcionara, des d'ara, classes de llengua kurda així com informàtica amb programes especialitzats per als estudiants amb discapacitat visual.


Des de KurdisCat - Comitè Català de Solidaritat amb el Kurdistan hem recollit ajudes per a reconstruir Kobanê i per a Heyva Sor, part de la feina que s'està fent es pot seguir a Help Kobane.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada