dimecres, 4 de maig del 2016

L'ONU estableix un centre reservat per a dones al camp de refugiats de Debaga (Kurdistan de l'Iraq)

El Fons de les Nacions Unides per a la Població, ha establert un espai reservat per a dones al camp de refugiats/des de Debaga al districte Makhmour de la regió del Kurdistan, al nord de l'Iraq.

El centre de dones té com a objectiu servir a les dones i nenes iraquianes, desplaçades internes al campament de Debaga. Ho fa mitjançant el subministrament d'una àmplia gamma de serveis que inclouen; distribució de "kits de la dignitat", activitats de sensibilització sobre la violència de gènere i la salut reproductiva, incloent-hi activitats recreatives per a dones i nenes adolescents.

Amb els actuals enfrontaments armats en curs a la regió com a resultat l'afluència constant de població desplaçada al camp Debaga, les arribades de desplaçats van dur el nombre de persones refugiades a 3.800 a finals d'abril. La xifra inclou més de 1.500 dones i nenes.

El Centre de Dones Masala va començar a operar el 17 d'abril de 2016 al camp de Debaga, i durant les primeres tres setmanes d'operacions ja proporcionava diversos serveis a més de 160 dones joves i nenes. Aquests van incloure la distribució de més de 1.762 "kits de la dignitat" kits a les dones en edat reproductiva, especialment entre els nouvinguts.

Cristina Torrent
@CrisTorrentMas

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada