dijous, 5 de maig del 2016

La corrupció i manca de transparència afecten greument el Kurdistan de l'Iraq

La corrupció, poca eficiència i manca de transparència són tres dels factors que estan afectant les exportacions energètiques al Kurdistan de l'Iraq. Ha estat una de les coincidències de diferents analistes que han participat al primer fòrum econòmic d'Arbela (Erbil en anglès, Hewler en kurd) del Middle East Research Institute (MERI). Advocats, juristes, funcionaris i periodistes han debatitat sobre "l'oportunitat" que representa el petroli per al Kurdistan de l'Iraq.

El ministeri de recursos naturals, però, manca de prou transparència com per a repartir aquesta oportunitat entre la població. Al Kurdistan de l'Iraq hi ha corrupció i el propi fet que el govern participi en un fòrum que ho denuncia és un primer pas per a combatre-la. La majoria d'analistes han coincidit en aquest aspecte com la necessitat de crear una companyia pública de gestió dels recursos naturals enlloc de deixar-ho directament en mans del govern.

A part de la corrupció, un factor decisiu són els constants impediments del govern de Bagdad que prova de dinamitar les relacions econòmiques del Kurdistan amb l'exterior. Malgrat això, les exportacions de gas i petroli continuen essent una font de recursos.

Per a saber-ne més:
- L'economia del Kurdistan de l'Iraq al llindar de la fallida (El Periódico)
- La economía del Kurdistán de Irak, al borde de la quiebra (El Periódico)

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada