dimecres, 4 de maig del 2016

Vergonya: la Comissió Europea dóna via lliure a entrar a la UE als ciutadans turcs a canvi de deportar els refugiats

La Comissió Europea ha aprovat avui que els 79 milions de ciutadans turcs puguin entrar a l’espai Schengen sense que els calgui un visat. Era una de les condicions que havia imposat la Turquia d'Erdogan a la Unió Europea (UE) per acceptar la deportació de refugiats. De fet la mesura ja estava prevista, però per al 2017.

Segons la Comissió Europea Turquia ha complert, de cop, les 72 condicions que havia posat sobre la taula per liberalitzar els visats. En realitat l'informe que ha arribat subratlla que Turquia encara no ha complert totes les condicions, però la Comissió Europea ho ha passat per alt i aprovar la mesura. Indecent.

Com a poc hi ha vuit condicions que Ankara no ha resolt satisfactòriament. Per exemple la llei contra el terrorisme i contra el crim organitzat. Segons el document, el principal problema és que el govern turc encara no ha adaptat la seva legislació en aquesta matèria a les normes europees per complir amb el respecte als drets fonamentals. Ahir Turquia va dir que si no es liberalitzava, de forma immediata, l'entrada de ciutadans turcs a l'UE, el govern d'Erdogan aturaria les devolucions de refugiats.

Ara caldrà l’acord del Consell Europeu i del Parlament Europeu però tot apunta que Erdogan ha aconseguit una nova victòria saltant-se la llei. Ho ha fet amb el xantatge de no deportar més persones refugiades. 
- El xantatge turc amb els refugiats de Síria (Article d'opinió a El Periódico)

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada